Velika Plaža Ulcinj Ulcinj

Velika Plaža Ulcinj

Velika plaža je dugačka oko 13 km, a široka u proseku oko 50 metara. Predstavlja pravi prirodni raj, sa peskom bogatim solju i jodom, koji sadrži preko 70 vrsta joda, minerala i tragova zlata, što pogoduje deci i odraslima. Ovde se možete baviti raznoraznim sportskim aktivnostima, kao što su surfovanje, odbojku ili fudbal na plaži ili jednostavno džogirati pokraj mora. Čista voda tamno plavog mora, razudjene obale, kao i bogat biljni i životinjski svet predstavljaju izvanrednu avanturu za ronioce.
Osnovne karakteristike Velike plaže

  • Peščana plaža
  • Dugačka oko 13 km, a široka u proseku oko 50 metara;
  • Jedna od najatraktivnijih surf destinacija na Mediteranu;
  • Često duva vetar;
  • Sastoji se iz nekoliko celina (među kojima su Copacabana, Noki, Tampico, Coco).
  • Na samom kraju Velike Plaže - pravi naturistički rezervat Evrope, Ada Bojana.
  • Na Velikoj plaži nećete imati nikakvih problema sa parkingom.

Velika Plaža postala je pravi raj za vodene sportove sa sada već razvijenom infrastrukturom za surfovanje, jedrenje i posebno, kite-surfing, za koji su specifični vetrovi najpogodniji. A, na samom kraju Velike Plaže - pravi naturistički rezervat Evrope, čudesna Ada Bojana.
Surfovanje i Kite-surfing na Velikoj plaži

Jedna od najatraktivnijih surf destinacija na Mediteranu jeste upravo Velika plaža u Ulcinju i po mišljenju iskusnih kajtera iz inostranstva ima izuzetan potencijal. Adrenalinska vožnja na dasci, na pravoj jačini vetra na Adi Bojani ili Velikoj plaži, pravi je doživljaj.

Kitesurfing je relativno mlad ekstremni sport i predstavlja kombinaciju elemenata windsurf-a, snowbord-a i paragliding-a. Veoma je dinamičan, pravo atraktivno „jahanje na vodi“ uz pomoć manjeg (7 – 15m2) specijalno dizajniranog zmaja tj. krila/kajta. Tako da, koristeći samo energiju vetra i tehniku upravljanja možete satima surfovati prostranstvom Velike Plaže, naravno dok god ima vetra.

Neophodna brzina vetra je između 5-10m/s, a to je upravo brzina maestrala koji na Velikoj Plaži duva skoro svakog dana. Vetar, prostrana peskovita plaža i veliki broj sunčanih dana u godini, idealna su kombinacija za kitesurfing. Zato je ulcinjska Velika plaža na samom vrhu destinacija za ljubitelje ovog sporta. U toku sezone, od maja do oktobra, Veliku plažu posete brojni kitesurferi iz čitavog sveta.
Zalazak sunca na Velikoj plaži je nezaboravno iskustvo

Velika plaža je najlepša u suton – kad pri zalasku sunca nastaje neverovatna igra boja koja more, pesak i nebo stapa u jedinstvenu sliku. Osim turista, na Veliku plažu iz leta u leto dolaze pisci, pesnici, književnici, glumci, pevači, boemi...
Ljubitelji pecanja mogu okusati sreću iz čamca ili sa stene pored borove šume, u zalivu, pored Starog grada, ili na ušću reke Bojane u more, gde možete probati starinski nacin lova ribe upotrebom kalimera.

Za razliku od većine letovališta na crnogorskom primorju, na Velikoj plaži nećete imati nikakvih problema sa parkingom, čak ni u špicu sezone. Ova široka i dugačka plaža u svom zaleđu nudi dovoljno mesta za parkiranje automobila. Tako gotovo svaki beach bar ima svoj parking koji je uglavnom natkriven i zaštićen od sunca. Takođe, na pojedinim delovima pred sami ulazak na vreli pesak Velike plaže može se naći i parking na neobeleženim, ali za to zgodnim mestima u senci drveća, i ovo pojedini gosti rado koriste kao dobro mesto gde se može ostaviti četvorotočkaš.


Opise i slike smeštaja na Ulcinjskoj Rivijeri možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 68/100

Parking: Na Velikoj plaži nećete imati nikakvih problema sa parkingom.


Tags: Velika Plaža, Velika Plaža Ulcinj, Velika Plaža Donji Štoj, Velika Plaža Gornji Štoj, Velika Plaža Ada Bojana, Velika Plaža slike, Velika Plaža utisci, Velika Plaža iskustva, Velika Plaža opis, Velika Plaža kite surfing, Velika Plaža surfing, Velika Plaža surfovanje, Velika Plaža pesak, Velika Plaža Copacabana, Velika Plaža Noki, Velika Plaža Tampico, Velika Plaža Coco, Velika Plaža informacije, Velika Plaža komentari, Velika Plaža recenzija, Velika Plaža Crna Gora