Planinska Kuća Između Dvije Čarobne Obale Limljani, Barska rivijera

Planinska Kuća Između Dvije Čarobne Obale

Limljani, Barska rivijera

Planinska Kuća Između Dvije Čarobne Obale nalazi se na izvanrednoj lokaciji, u selu Limljani-zaseok Karuči, u rejonu između Skadarskog jezera i Jadranskog mora, a uz to, u neposrednom okruženju su i blaži planinski vrhovi, pa ovo mesto objedinjuje sve – morske sadržaje, čist i svež planinski vazduh i lepote jezera kakve samo Skadar nudi. Kuća i okruženje su idealni za sve ljubitelje prirode. Kuća je udaljena 8 km od Virpazara, nadaleko poznatog turističkog mesta u sred Skadarskog jezera, najvećeg na Balkanu. Do kuće se može doći i starim putem od Bara preko planine Sutorman (25 km) ili kroz tunel Sozina novim putem od mora 20 km. Najbliža železnička i autobusna stanica je u Virpazara (8 km), aerodrom Podgorica je udaljen 30 km, dok do aerodroma u Tivtu ima 70 km.

Planinska Kuća Između Dvije Čarobne Obale ima 3 spavaće sobe na spratu, zatim dnevni boravak u kojem postoji jedan krevet, dva kupatila, kuhinju u visokom prizemlju i dve terase. Kuhinja je kompletno opremljena, i u njoj se mogu spremati sva jela po želji gostiju. Pored toga, uz kuću postoji i jedan zaseban objekat gde se hrana može pripremati na tradicionalan način. Tu su roštilj, sač i verige, dakle tradicionalna oprema za spremanje starinskih jela. Kuća ima i vinski podrum u ukopanom delu objekta, gde se može degustirati domaće vino i lozova rakija proizvedene od strane domaćina od autentične sorte grožđa iz sopstvenog vinograda.

U neposrednom okruženju kuće postoji nekoliko mesta za odmor i druženje. Recimo ispod nadstrešnice uz roštilj, ispod starog oraha, na terasi, na ljuljaškama i na okolnim livadama. Posebnu vrednost Planinske Kuće Između Dvije Čarobne Obale predstavlja sprovedena izvorska voda direktno u kuću, u kupatilo i u kuhinju. Voda je nošena na analizu i vrhunskog je kvaliteta. Osim toga, najveću draž daju mir i očuvana priroda. Ovde gosti mogu „slušati mir“ i uživati u cvrkutu ptica. Važno je naglasiti da se kuća nalazi na oko 385 metara nadmorske visine, što je bitno u letnjem periodu, jer zbog te pogodnosti, nema potrebe za klima uređajem i nema komaraca kao uz jezero i more, koji su na nultoj nadmorskoj visini. Kuća ima ugrađeno centralno granje u svim prostorijama, kao i kamin u dnevnom boravku.

Selo Limljani ušlo je u Ginisovu knjigu rekorda po najvećem broju železničkih stanica za jedno selo. Radi se o staroj pruzi Bar-Virpazar koju su kao poklon pravili Italijani kada je jedna od ćerki crnogorskog kralja Nikole – Jelena, postala italijanska kraljica. Nekadašnja pruga pretvorena je danas u lokalni put registrovan kao pešačko-biciklistička i planinarska trasa.

Osnovne informacije
VrstaVila
LokacijaLimljani, Barska rivijera
Emailppdczbar@t-com.me
Telefon 1+382 69 108 835
parking

Parking

planina

Planina

ekskurzije

Ekskurzije

rostilj

Roštilj

vrt

Vrt

jezero

Jezero

Smeštaj
Planinska Kuća Između Dvije Čarobne ObalePlaninska Kuća Između Dvije Čarobne ObalePlaninska Kuća Između Dvije Čarobne ObalePlaninska Kuća Između Dvije Čarobne ObalePlaninska Kuća Između Dvije Čarobne ObalePlaninska Kuća Između Dvije Čarobne ObalePlaninska Kuća Između Dvije Čarobne ObalePlaninska Kuća Između Dvije Čarobne Obale

Kuća za 8+1 osobu

tv

TV

kupatilo

Kupatilo

kuhinja

Kuhinja