Oblasti

Oblast Cetinje

Širok pojas planinskog zaleđa Crne Gore, od Bokokotorskog zaliva na zapadu, Nikšića na Severu, Danilovgrada na istoku, Podgorice i Skadarskog jezera na jugu, sve do Žabljaka i Bara smatra se širom oblašću najponosnijeg crnogorskog grada: Cetinja. Ova oblast, kao i grad ime duguje prastaroj reči “kaito”, koja je u govoru praslovenskih stanovnika ove oblasti značilo “šuma” ili “drvo”. I danas veličanstvene četinarske šume daju kontrast kamenitoj obali Crne Gore – i baš je zbog ovih šuma i sama Crna Gora dobila svoje ime.

Pročitajte više - Oblast CetinjeRent-A-Car - Oblast CetinjeIzleti/Ekskurzije - Oblast Cetinje

Smeštaji Oblast Cetinje

 • Oblast Cetinje - Planina Lovćen
  E-mail : lovcen.becici@usdz.me
  Telefon : +382 41 233 700
  Na 1.250 metara nadmorske visine, u bajkovitom okruženju nacionalnog parka Ivanova korita, na Lovćenu, nalazi se autentični hotel Ivanov Konak. Svojom nenametljivom arhitekturom, gostima pruža toplinu tradicionalnog crnogorskog ognjišta, ali i potpun komfor evropskih standarda.

  Nacionalni park Ivanova korita smešten je na oko 14 kilometara od Cetinja, gde se nalazi i autobuska stanica, prve prodavnice, restorani, kafići i obilje kulturnih znamenistosti, dok ga od Kotora, Podgorice i Budve deli manje od sat vremena vožnje. Takođe, ljubitelji rekreacije, planinari i svi koji vole trim staze, brzo hodanje, šetnje po prirodi ili planinski biciklizam, do nas mogu doći i obeleženim stazama, jer od Budve, Kotora, Tivta, sa Njeguša, i iz Cetinja dele vas duže ili kraće, ali uvek veličanstvene staze u netaknutoj, divljoj lepoti crnogorskih planina.
 • Oblast Cetinje - Cetinje
  E-mail : apartmanialeksandra.ct@gmail.com
  Telefon : +382 68 396 190
  Apartmani Aleksandra nalaze se u centru Cetinja, u samom srcu kulturne i istorijske baštine ovog grada-muzeja koji ima počasno zvanje crnogorske prestonice. Današnji glavni grad Podgorica udaljena je manje od 30 kilometara, a najbliži aerodrom nalazi se u Podgorici, 35 kilometara od Cetinja. Prelepo letovalište Budva je udaljeno samo 20 minuta vožnje. Takođe našoj neposrednoj okolini naći ćete obilje restorana, kafića, prodavnica i parkova u okruženju kulturnih spomenika, galerija i muzeja.

  Luksuzni apartmani Aleksandra smešteni su u kući koja je uklopljena u tradicionalnu gradnju ovog grada, sa autentičnim kamenim detaljima i ogradama od kovanog gvožđa. Ukoliko želite, možemo organizovati za vas raznovrsna turistička razgledanja grada ili izlete na Lovćen, do Njeguša, Ivanovih Korita, ali i Skadarskog jezera, Ostroga, kanjona Tare, Žabljaka i drugih prirodnih i kulturnih znamenitosti u okruženju. Svim gostima je obezbeđen besplatan parking, a, ukoliko je potrebno, kod nas možete izvršiti i rezervaciju iznajmljivanja kola.
 • Oblast Cetinje - Cetinje
  E-mail : benvenutiapartmanict@gmail.com
  Telefon : +382 69 205 001
  Sajt:
  Benvenuti Apartani nalaze na Cetinju, kulturnoj prestonici Crne Gore i jedinstvenom gradu koji je proglašen muzejem. Samo 7 kilometara od Nacionalnog parka Lovćen, Benvenuti Apartmani pružiće vam obilje mogućnosti za aktivan i netipičan odmor u Crnoj Gori. Svega pola sata vožnje biće vam dovoljno da se spustite na more i prve plaže, a isto toliko i da se iskusite divlju prirodu etno sela Njeguši, okoline manastira Ostrog – a tek nešto duža vožnja odvešće vas do Skadarskog jezera.

  U našoj neposrednoj blizini nalazi se Kraljevsko pozorište Zetski Dom, zelena pijaca i Vlaška crkva, a Ćipur, Biljarda i Cetrinjski manastir možete razgledati laganom šetnjom. Apartmani su smešteni u samom centru grada, u tradicionalnoj, kamenoj kući. Svim gostima obezbeđen je besplatan, siguran i bezbedan parking.