Destinacije :: Boka Kotorska ::

Vrbanje apartmani hoteli vile Crna Gora 2019

Vrbanje je omiljeno i poznato izletište novljana i gostiju iz neposrednog okruzenja. U samom  Vrbanju se nalazi oko 40-tak domaćinstava tj. stalno nastanjenih i oko 180 vikend kuća, koji primaju goste tokm cele godine. Tu se nalaze i tri restorana, koji takođe nude smeštaj, kao i jedan ruski hotel u vlasništvu „Gasprom“ kompanije. Najbliža prodavnica prehrambrene robe je udaljena 4km, a velikih super marketa nema u blizini, tako da se sve svodi na zdravu domaću hranu.

Ovo je mesto sa fascinantnim prirodnim okruženjem. Pravi raj za ljubitelje prirode i života u skladu sa njom. Tu je veliki broj raznovrsnih vrsta biljaka i životinja, gde su mnoge vrste autohtone. Tu je mnoštvo staza za pešačenje i to prema Orijenu , Subri, Trebinju i Dubrovniku.

Vrh Orijena (Veliki Kabo) iznosi 1894 metara nadmorske visine i do njega se može stići iskljucivo pešačenjem. Tu je i veoma lep orjenski planinski dom do koga se može stići peške, biciklom ili terenskim vozilom. Inače planinski dom je udaljen od Vrbanje 9 km i vrhunska je pešačka tura.

Vrbinje ima odličan geografski položaj. Predstavlja vrhunski prirodni doživljaj i mir, a opet u blizini velikog broja svetski značajnih turističkih destinacija. Mesto je blizu mora i čuvenih letovališta (nekih 20-tak minuta vožnje ima do Herceg Novog). Takođe do Dubrovnika ima 40 km, kao i do Trebinja.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Vrbanje
Rent-A-Car - VrbanjeIzleti/Ekskurzije - Vrbanje

Drugi gradovi Boka Kotorska