Destinacije :: Oblast Bar ::

Utjeha apartmani hoteli vile Crna Gora 2019

Utjeha ili “uvala maslina“, kako je meštani zovu, je prelepo malo naselje locirano na samoj obali mora, potpuno odvojeno od gradske vreve. Nalazi se izmedju Bara i Ulcinja.

Jedan deo plaže Utjeha je pokriven kamenjem, a pored toga postoje i stenoviti delovi, koji danas predstavljaju izbetonirane ploče, pretvorene u privatne plaže. More je ovde veoma čisto tirkizne boje, a tu su i brojni podvodni izvori sveže vode. Utjeha je poznata po svojim prirodnim lepotama, mirnom okruženju i izolaciji, jer je “ušuškana“ u prekrasnu uvalu.

Plaža je duga 185 metara, široka 28 metara ili ukupne površine od 5250m². Ima kapacitet od 1500 kupača, a neposredno iza nje se nalazi hiljadugodišnji maslinjak po kome je i plaža dobila ime – Val Maslina. Plaža je opremljena svom potrebnom infrastrukturom. Tu su marina, tuš kabine, ugostiteljski objekti, a plaža je vrlo pogodna i za sportove na vodi, ronjenje i ribolov.

Čistoća vode i savremeno opremljeno kupalište, uticali su da plaža dobije “plavu zastavicu“, kao priznanje koje imaju najuređenije plaže.

Takođe, na ovoj plaži se nalazi turistički kompleks Rocky beach, koji se prostire na površini od 10.000m², sa dva bazena na samoj obali mora, letnjim barom i restoranom.

Noćni život na plaži je vrlo bogat i raznovrstan. U ponudi imate club Paradiso, gde ćete uz najnovije svetske hitove moći da uživate do ranih jutarnjih časova, zatim tu je i diskoteka Saint Tropez gde gostuju zvezde narodne muzike, kao i kafe-bar Rocky Beach u kojem je svake večeri živa muzika, i gde često gostiju poznata domaća imena sa estrade.

Sa puno sunca, zelenila, povoljnom klimom i vazduhom bogatim jodom Utjeha predstavlja idealno mesto za porodičan odmor. Taj vazduh koji se prirodno filtrira kroz zelenilo prirodnog okoliša, posebno ublažava tegobe kod oboljenja bronhija i astme. Reumatske bolove čini podnošljivim, reguliše krvni pritisak i jača čitav vaskularni sistem. Blagotvorno deluje i na nervni sistem, opušta napetost, nervozu i uklanja tegobe grča.

Zahvaljujući upravo mediteranskoj klimi, region je bogat poljima maslina, smokvi, limuna, kivija, ali i nadaleko čuvenih vinograda. Zbog svega toga, za Utjehu mnogi kažu da je pravi dragulj Jadranskog mora.

Smeštaji - Utjeha
Rent-A-Car - UtjehaIzleti/Ekskurzije - Utjeha
Drugi gradovi Oblast Bar