Destinacije :: Oblast Budva ::

Pržno apartmani hoteli vile Crna Gora 2019

Pržno se nalazi na jugozapadu crnogorskog primorja između gradova Budve i Petrovca, udaljeno od svojih suseda 7 i 10 km. Ovo malo ribarsko mesto je bogato borovom šumom i duhom tradiciije podneblja koji se oseća kako u vazduhu, tako i kroz druženja i susrete sa malobrojnim meštanima koji će vas ovde srdačno dočekati. U blizini se nalaze letovališta Miločer (500m) i Sveti Stefan (1km), tako da budite uvereni da ste odabrali pravu destinaciju.

Današnju slikovitost reljefa, Pržno duguje svojoj istoriji. Kršići su uzdignuti masivi koji daju zaštitu od talasa i vetra, a borova šuma koja buja unutar mesta služila je kao inspiracija za likovna i književna dela mnogih umetnika koji su posetili na ova područja.

Pržno ima poštu, ambulantu, samoposlugu i gomilu radnji i butika, dok se u hotelu Maestral možete zabaviti u kazinu, ili odigrati tenis i golf. Noćni provod potražite u okonim mestima, pre svega Budvi, a do Svetog Stefana se prošetajte prelepim šetalištem. Pržno je povezano sa Budvom autobuskim saobraćajem koji ide na 15 minuta. U neposrednoj blizini je i Miločerski park koji pleni svojom lepotom i raznovrsnim drvećem.

Takođe, lokalni restorani boemskom atmosferom ne ostavljaju nikog ravnodušnim. Ne treba napominjati da su riblji specijaliteti prava poslastica, ali pored ribe se mogu naći i jela sa roštilja, razne vrste pečenja i još mnogo toga. U neposrednoj blizni Pržna nalaze se manastiri Praskvica i Duljevo. Praskvica, osnovana je 1050. godine. predstavlja jedan od najznačajnijih paštrovskih manastira. 450 m iznad Praskvice nalazi se i manastir Duljevo.

Plaža Pržno

Plaža Pržno je dosta velika, ali vam ni to neće pomoći kada se ovde gomila turista sjati, pa vam preporučujemo odlazak u predsezoni, kada ćete imati svoj mir. Plaža se prostire na nekih 300 metara od rta Kamenovo do rta Miločer. Potpuno je peščana kako na obali, tako i u moru. Na samoj plaži se nalazi više restorana i kafića, a tu su i suncobrani i ležaljke za iznajmljivanje. Ovde je posebno interesantan zalazak sunca koje tokom jula i avgusta obasjava plažu sve do 19.30h.

Kraljeva plaža

Kraljeva plaža se nalazi usred čuvenog Miločerskog parka u kome se nalazi bivša letnja rezidencija kralja Aleksandra Karađorđevića – sada hotel Miločer. Ova divna šljunkovita plaža, dugačka 120m, okrenuta je ka Svetom Stefanu i pučini.

Kraljičina plaža

Kraljičina plaža je jedna od najlepših uvala na celom Crnogorskom primorju. More je azurno plave boje, a pesak prijatan za hodanje i sunčanje. Ovo je bila omiljena plaža kraljice Marije Karađorđević po kojoj je dobila i ime.

Plaža Kamenovo

Kamenovo je plaža koja vas čeka u pravcu Budve, u neposrednoj blizini Pržna od koga je odvojena kamenim rtom. Okrenuta je prema Svetom Stefanu i pučini. Između Kamenova i Pržna nalaze se dve mini plaže pogodne za usamljenike.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Pržno
Rent-A-Car - PržnoIzleti/Ekskurzije - Pržno





Drugi gradovi Oblast Budva