Smeštaj u gradu

Planina Lovćen apartmani, smeštaj 2019

Lovćen je veliki planinski masiv koji se prostire u jugozapadnom delu Crne Gore, i proteže se do samih obala Jadranskog mora. Čini planinsko zaleđe Boke Kotorske, Kotora i Budve. Najviši vrhovi ove planine su Štirovnik, na 1,749 metara i Jezerski Vrh, na 1,657 metara iznad površine mora. Obronci Lovćena su kameniti, prošarani mnogobrojnim vrtačama, uvalama i specifičnim geomorfološkim oblicima. Na njemu se nalaze dva velika kraška polja: Cetinjsko i Njeguško.

Pročitajte više - Planina LovćenRent-A-Car - Planina LovćenIzleti/Ekskurzije - Planina Lovćen


Smeštaji - Planina Lovćen

  • Oblast Cetinje - Planina Lovćen
    E-mail : lovcen.becici@usdz.me
    Telefon : +382 41 233 700
    Na 1.250 metara nadmorske visine, u bajkovitom okruženju nacionalnog parka Ivanova korita, na Lovćenu, nalazi se autentični hotel Ivanov Konak. Svojom nenametljivom arhitekturom, gostima pruža toplinu tradicionalnog crnogorskog ognjišta, ali i potpun komfor evropskih standarda.

    Nacionalni park Ivanova korita smešten je na oko 14 kilometara od Cetinja, gde se nalazi i autobuska stanica, prve prodavnice, restorani, kafići i obilje kulturnih znamenistosti, dok ga od Kotora, Podgorice i Budve deli manje od sat vremena vožnje. Takođe, ljubitelji rekreacije, planinari i svi koji vole trim staze, brzo hodanje, šetnje po prirodi ili planinski biciklizam, do nas mogu doći i obeleženim stazama, jer od Budve, Kotora, Tivta, sa Njeguša, i iz Cetinja dele vas duže ili kraće, ali uvek veličanstvene staze u netaknutoj, divljoj lepoti crnogorskih planina.