Destinacije :: Oblast Ulcinj ::

Paljuškovo apartmani hoteli vile Crna Gora 2019

Mesto Paljuškovo se nalazi na oko 1 km od glavne plaže Utjeha, između Bara i Ulcinja. Mala plaža u samom mestu Paljuškovo je veoma čista i ovde gotovo nikada nema gužve. Ova plaža je potpuno uređena. Uvala Paljuškovo je tipičan sklad šljunkovite plaže uramljene stenovitom obalom i zelenim rastinjem sa kristalno čistom vodom, čija vidljivost doseže preko 50 metara. Salanitet vode se kreće oko 37‰ što u kombinaciji sa oko 240 sunčanih dana u godini predstavlja optimalne uslove za bogatu floru i faunu ovog dela Jadrana, na veliko zadovoljstvo ljubitelja ronjenja.

Obližnja poznata plaža Utjeha dugačka je 800 metara, široka 28 metara i nosilac je Plave zastavice za čistoću i sadržaje koje nudi. Sastavljena je od lepih belih kamenih oblutaka. Za ovu plažu se kaže da je prava dragocenost, jer se u njenom zaleđu proteže hiljadugodišnji maslinjak po kome je i plaža dobila ime. Maslinjak se proteže sve do auto-puta i dalje u nedogled. Plaža je poznata još i po lepoti, osunčanosti, ali i čistoj morskoj vodi, u čijim dubinama izvire i slatka voda, mešajući se sa slanom u neobičnim svetlo tirkiznim tonovima.

Plaža Utjeha

Paljuškovo je okruženo netaknutim prirodnim lepotama. Tu vam je na raspolaganju i nekoliko restorana, prehrambenih prodavnica, piljarnica, a naravno ovde staje i međugradski autobuski prevoz. Tokom letnjih meseci Paljuškovo predstavlja pravu oazu mira, stvorenu za odmor i oporavak od brzog i burnog savremenog načina života.

Paljuškovo se nalazi tačno između Bara u Ulcinja (po 12km od jednog i drugog mesta), dva drevna grada stara oko 3000 godina sa izuzetno bogatom istorijsko-kulturnom tradicijom. Čuvena barska Stara maslina koja je simbol regiona i duhovnog identiteta crnogorskog primorja udaljena oko 10 km od Paljuškova, a u Baru možete posetiti dvorac kralja Nikole, ostatke srednjevekovnog grada Nehaja podignutog u XV veku, kao i mnogobrojne manastire i crkve.

Smeštaji - Paljuškovo
Rent-A-Car - PaljuškovoIzleti/Ekskurzije - Paljuškovo

Drugi gradovi Oblast Ulcinj