Destinacije :: Boka Kotorska ::

Orahovac apartmani hoteli vile Crna Gora 2019

Jedno od omiljenih izletišta Kotorana, Orahovac je lepo primorsko mesto koje krasi upečatljiva, dosta duga plaža. Nalazi se na zapadnoj obali Bokokotorskog zaliva, oko 8 kilometara od Kotora. Njegova lepa šljunkovita plaža duga je skoro čitav kilometar, što Orahovac čini sasvim izuzetnim mestom Boke.

Orahovac je jedno od najsunačnijih letovališta Crne Gore

Impresivno, okomito planinsko zaleđe učinilo je da se Orahovac podeli u Gornji i Donji, kaskadno se spuštajući ka mirnim vodama zaliva. Odlikuje ga tipična mediteranska klima, raskošno zelenilo, visoke palme, čempresi i neobične voćke ovog podneblja poput mušmula, dzindzula i egzotičnih japanskih jabuka. Često se navodi da je ovo jedno od najsunačnijih letovališta Crne Gore, a ponosi se i svojim izvanredno čistim morem, a da ovo nije tek fraza, već istinska ekološka karakteristika mesta dokazuju i velika „polja“ za uzgoj jestivih školjki i ostriga.

Orahovac je pravo porodično mesto u srcu Boke

Od davnina ovo mirno, tipično ribarsko mesto očuvalo je deo svoje tradicije i stare arhitekture, ali je svoj turistički razvoj počelo pre Risna i Perasta, te stoga ima veći izbor različitog hotelskog i apartmanskog smeštaja. U Orahovcu danas živi oko 200 stanovnika, što uslovljava laganiji životni ritam i dozvoljava da se vratite prirodi, jednostavnijem životu i starim, tradicionalnim načinima. Turistički sasvim dobro razvijeno, ovo lepo turističko mesto ima dobar izbor plažnih barova, tradicionalnijih konoba i ribljih resotrana, kao i marketa, prodavnica i pijace koja se povremeno organizuju.

Orahovac će Vam pružiti uvid u drugačiju Crnu Goru, bez gužvi

Orahovac je pravo porodično mesto u srcu zaliva i pružiće vam uvid u drugačiju Crnu Goru, bez gužvi, čekanja u redovima, bez preglasne muzike i bučnih grupa turista. Sam priobalni put prolazi kroz Orahovac, a ispod njega lagano vijuga i jedna uža ulica koja deli ovaj gradić od njegove zaista impresivne, bele plaže.

Dug red drveća, oleandera, maslina i borova štiti plažu od buke sa ulice i pruža pravo utočište tokom najtoplijeg dela dana. U ovom šumarku kriju se i lepe ambijentalne bašte kafića, restorana i pabova, od kojih neki pored izvrsnih dnevnih menija nude i mogućnost pansionskog organizovanja boravka. Zbijenost kuća i pontonski bedemi čine parking ovde dosta komplikovanim, pa učinite sebi uslugu i kola ostavite dalje od plaže.

Od Orahovca do Kotora se stiže za svega 10 minuta

Iz Orahovca se pruža i fantastičan pogled na visoke planine i ogoljena brda Cetinjske visoravni, nad kojom se moćno uzdiže Lovćen. Ovo zaista prekrasno, malo mesto pruža sve što možete poželeti od svog odmora. Izvanredna lokacija znači i da za svega 10-ak minuta možete stići do Kotora, do Perasta i Risna i da se možete popeti na Cetinje i obići spektakularni Nacionalni Park. Ili se izvesti na more, uživati u pecanju, izletima na malena ostrva i istraživati skrivene, bezimene plaže najlepšeg zaliva Jadrana.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Orahovac
Rent-A-Car - OrahovacIzleti/Ekskurzije - Orahovac

Drugi gradovi Boka Kotorska