Destinacije :: Boka Kotorska ::

Muo apartmani hoteli vile Crna Gora 2019

Duboko u bokokotosrkom zalivu, preko puta drevnog, kamenog Kotora, nalazi se malo, slikovito mesto Muo. Na obroncima je planina koje ga okružuju, te u zaklonu gustih mediteranskih šuma koje obezbeđuju, kako dobar kvalitet vazduha, koji se meša sa onim, morskim, tako i mnogo senovitih kutaka i zaklona od sunca, za vreme vrelih letnjih dana.

Gde se nalazi letovalište Muo

Muo se dužinom od 3km proteže duž obale, između Prčnja i Skaljara. Meštani ovog starog mesta uglavnom su se bavili ribolovom, i pre procvata turizma, mada je on i danas prilično zastupljen.

Mnoštvo lučica i marina raspoređenih duž čitave obale, kao i brodići i barke u njima, zajedno sa spektakularnim pogledom na divlje planinske vrhove i modro more preko puta, gotovo da zaista imaju moć da svojom lepotom zaustave dah.

Obavezno posetite restoran Barakuda

U samom mestu mnogi gosti preporučili su fantastičnu ponudu morskih specijaliteta restorana Barakuda, a u obližnjim mestima, kao i naravno, u 10-ak minuta hoda udaljenom Kotoru postoji veliki izbor konoba i restorana.

Plaže u letovalištu Muo

Plaže ovog mesta uglavnom su male i betonirane, i meštani ih nazivaju pontama. Gosti tu mogu slobodno spustiti svoje peškire i uživati u prizoru i čistoj vodi. Ponegde, između ponti postoje male nasute sljunkovite plaže, tj. spustovi u vodu.

Plaža Markov Rt

Markov Rt je jedna od većih plaža u okolini mesta Muo, šljunkovita je, dugačka 1km, a nalazi se na granici između Prčnja i Stoliva. Plaža je natkriljena bogatom šumom u čiji zaklon i hlad se posetioci u svakom trenutku mogu skloniti od letnje žege. Deo plaže namenjen je gostima hotela koji je smešten na njenoj obali.

Ovde je moguće iznajmiti ležaljke, suncobrane i pedaline, na samoj plaži se nalazi bar, gde gosti mogu uživati u osvežavajućem koktelu ili nekom drugom piću, a u okolini ima i raznih prodavnica koje mogu poslužiti za razgledanje, kupovinu suvenira i razonodu.

Kotorske plaže

Plaže u Kotoru su uglavnom stenovite i betonirane, smeštene ispred hotela i na njima je moguće iznajmiti ležaljke i suncobrane.

I u mestu Stoliv, koje se takođe nalazi u blizini letovališta Muo, postoji šljunkovita plaža, koju zapljuskuje izuzetno čista i bistra voda, oko koje ima nekolicina barova i kafića u kojima se gosti mogu okrepiti i osvežiti. U Stolivu takođe postoji i peščana plaža.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Muo
Rent-A-Car - MuoIzleti/Ekskurzije - Muo

Drugi gradovi Boka Kotorska