Destinacije :: Boka Kotorska ::

Lepetane apartmani hoteli vile Crna Gora 2019

Šarmantno i veoma simpatično ribarsko mestašce Lepetane nalazi se u samom srcu Bokokotorskog zaliva. Njegovu panoramu čine tipične kamene kuće, a senče ga visoke palme, masline, ali i raznovrsne voćke – pomorandže, limunovi, smokve, ali i egozitčni kivi i poneko stablo banane. Udaljeno je oko 5 kilometara od Tivta i tek nešto više od aerodroma, a odavde svakoga dana ide i trajekt koji premošćava zaliv na najužem mestu.

Plaže su uglavnom privatne betonske ponte

Lepetane je smešteno sa obe strane Jadranske magistrale – jedne od najlepših deonica puta, gde vas drum mestimično vodi pored same obale mora, pa je vožnja ovuda ujedno i panoramsko razgledanje Boke i njenih prirodnih lepota. Kao i kuće, i plaže su ovde tipično bokeljske – uglavnom privatne betonske ponte, a između njih pesak ili sitan šljunak. Ove male plažice koje se možda ne svrstavaju u najatraktivnije na crnogorskom primorju, ipak vam mogu ružiti sasvim jedinstvno iskustvo. Kao i na drugim mestima u Boki, i ovde se savetuje oprez ukoliko idete sa mališanima, jer je magistralni put iznad obale.

U blizini Lepetana se nalazi nekoliko prelepih peščanih plaža

U blizini Lepetana nalazi se i nekoliko većih, prirodnih plaža, na koje ćete naići bilo da krenete u pravcu Stoliva ili Tivta, a ove plaže su uglavnom peščane i dosta dobro ogranizovane, sa kafićima i plažnim barovima, kao i opremom za vodene sportove koju možete iznajmiti.

Letovalište Lepetane nema svoj „centar“, ali je trajektna luka, naravno veoma prometna i služi kao osnovni orijentir ovog mesta. U okolini se nalazi jedna bokeljska kafana i nekoliko prodavnica, gde možete naći sveže namirnice, mada se za neku veću kupovinu ili ozbiljniju nabavku ipak mora krenuti do Tivta – što je veoma kratka vožnja kolima ili lokalnim saobraćajem.

Kada dođete u Lepetane imaćete itusak da je vreme stalo, i opuštena, prijateljska i intimna atmsofera povući će vas za sobom, u neko drugo vreme, kada nije bilo ovoliko briga, stresa i svakodnevne jurnjave. Ukoliko ste ljubitelj brodova, možete posmatrati barke, jedrilice i trajkte, ili obići ceo zaliv brodom.

Preporučujemo Vam obavezno da posetite Kotor

Na samo 10-ak minuta vožnje kolima očekuje vas prelepi Kotor, sa svojim uskim ulicama, tvrđavama, crkvama i skrivenim trgovima, zatim Tivat sa veoma razvijenom modernom infrastrukturom, tržnim centrima, velikim prodavnicama i raznovrsnim sadržajima. Prednost Lepetana je i trajekt, kojim se najbrže stiže do još jednog istorijskog grada – Herceg Novog.

Lepetane je i odlično mesto za ljubitelje prirode i aktvinog odmora

Uz sve pomenuto, Lepetane je i odlično mesto za ljubitelje prirode i aktvinog odmora, pa se možete zaputiti u Gornje Lastve i posetiti neverovatno ruralno nasleđe očuvano u ovom majušnom mestu udaljenom oko 3 kilometara od magistrale. Ukoliko imate nameru da se “zaljubite“ u Boku, svakako obiđete i upoznajte, Risan i Perast sa fantastičnom Gospom od Škrpjela i Svetim Đorđem.

U blizini su i Tivatska Solila – poseban rezervat prirode, sa bogatom kulturno-istorijskom vrednošću, a jedna od najzanimljivijih pešačkih tura je uspon na Vrmac, sa predivnim stazama koje će vam pružiti jedinstveno iskustvo divljeg prirodnog bogatstva Crne Gore. Sa najviših vrhova imaćete mogućnost da bacite pogled na divne panorame Kotora, Tivta i čitavog zaliva, pa ne zaboravite vaše fotoaparate!

Lokacija na mapi

Smeštaji - Lepetane
Rent-A-Car - LepetaneIzleti/Ekskurzije - Lepetane

Drugi gradovi Boka Kotorska