Destinacije :: Boka Kotorska ::

Kumbor apartmani hoteli vile Crna Gora 2019

Kumbor malo šarmantno letovalište Boke Kotorske, koje se nalazi na svega 4 km od Herceg Novog, između Đenovića i Zelenike, i na oko 20 kilometara od aerodroma u Tivtu i Dubrovniku.

Kumbor je smešten uz samu Jadransku magistralu, duž divne obale mora. Mesto je protkano mediteranskim kućicama i vilama, kafićima i restoranima koji su nanizani uz plaže. Uređene plaže (ukupna dužina 3 km), čisto more, očuvana priroda prepuna voćnjaka, maslinjaka, i druge mediteranske vegetacije, kao i restorani s odličnom gastronomskom ponudom samo su deo doživljaja zbog kojih ćete zavoleti ovo mesto.

Letovalište Kumbor je idealna destinacija za sve one koji se žele opustiti od svakodnevnog stresa koje sa sobom nosi savremeni život, i učiniti zadovoljstvo svim svojim čulima. Ime mesta potiče od italijanske reči “conborgo“, što znači predgrađe, jer je naselje bilo u neposrednoj blizini starog grada Stoli.

Prosečna dnevna temperatura morske vode u Kumboru i okolini tokom letnjih meseci iznosi od 22 – 26 stepeni Cejzijusa, a približno ista prosečna dnevna temperatura vazduha omogućava da kupališna sezona traje najmanje pet meseci.

Plažice Kumbora

Plažice Kumbora su šljunkovite, ispresecane betonskim molovima. Na mnogima ima prirodnog hlada. More je toplo, preko dana se ustalasa, ali je ujutru i uveče mirno i lepo. U Kumboru ništa nije daleko, tako da možete lako doći do bilo koje plažice. U centru mesta nalazi se lep park sa palmama i mala luka. Sve u svemu ovo mesto je savršeno za porodice sa malom decom, jer nema gužve, niti saobraćaja.

Ako želite u noćni provod, a ne zadovoljavaju vas kafići i picerije u Kumboru, uvek možete “skoknuti“ do Herceg Novog gde postoji mnogo mesta koje nude kvalitetan provod do kasnih večernjih, ali i ranih jutarnjih sati. Pored toga tu su i Đenovići i Baošići, gde takođe postoje mesta koja nude buran noćni život.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Kumbor
Rent-A-Car - KumborIzleti/Ekskurzije - Kumbor

Drugi gradovi Boka Kotorska