Destinacije :: Oblast Ulcinj ::

Kruče apartmani hoteli vile Crna Gora 2019

Kruče su malo i relativno nepoznato mesto na pola puta od Bara do Ulcinja, i deo su Ulcinjske rivijere. Poslednjih godina Kruče postaju sve zanimljivije gostima koji su u potrazi za skrivenim, divljim lepotama Crnogorskog primorja i donedavno ovde je bilo tek nekoliko vikendica.

Malo stariji meštani rekli bi vam da su Kruče, u stvari ime za nekoliko manjih i većih kamenitih uvala u čijem su se zaleđu onda, kao pečurke, pojavili crvenkasti krovovi nekada skromnih, a danas sve raskošnijih kuća i vila. A da je pravi potencijal ovog mesta u potpunosti prepoznat, dokaz je i hotel „Barakuda“, koji se ugodno smestio na samoj obali mora i preuredio svoj deo obale betonskim terasama i prilazima vodi, pa su Kruče dobile i svoj odličan restoran, poneku prodavnicu i suvenirnicu, ali ćete za bilo koju veću nabavku ipak morati da sednete u kola i odete do Utjehe – ili ako ste raspoloženi i za obilazak istorijskih znamenitosti, Ulcinj ili Bar.

Plaže u Kručama

Obično se kaže da postoje dve plaže u Kručama - jedna peščana i jedna preuređena, sa betonskim pločama i veštačkim prilazom vodi, ali istina je da će ova obala ponuditi mnogo, mnogo više pravim istraživačima, avanturistima i svima koji uživaju u pentranju po stenama i prolaze kroz vodu da bi stigli do malenih plaža. U zavisnosti od vaših želja i sklonosti, možete uživati na ležaljkama u hladu velikih suncobrana, ili možete potražiti svoje parčence stenovite, šljunkovite ili kamenite obale, više ili manje strme, u senci aromatične borovine – ili bez nje.

Plaže i predivna, netaknuta priroda, divlji, gotovo nestvarni prizori strme obale i relativna anonimnost Kruča razlog su da ozbiljno razmotrite ovo mesto za svoju sledeću avanturu. Ipak, sama lokacija je gotovo savršena ukoliko želite da ispitate južni deo crnogorske obale.

U blizini Kruče se nalaze Utjeha i Dobre Vode

Kruče se nalaze bukvalno nadomak Utjehe i Dobrih Voda koje krase predivni maslinjaci na obali i već nadaleko čuvene plaže radi kojih se dolazi čak i iz Budve, a sa druge strane je iz godine u godinu sve atraktivnija Velika Plaža – kilometrima dugačak peščani pojas obale koji je toliko veliki da se ovde nikada, pa ni na vrhuncu sezone, nećete naći u gužvi.

Velika Plaža

Velika Plaža postala je pravi raj za vodene sportove sa sada već razvijenom infrastrukturom za surfovanje, jedrenje i posebno, kite-surfing, za koji su specifični vetrovi najpogodniji. A, na samom kraju Velike Plaže – pravi naturistički rezervat Evrope, čudesna Ada Bojana.

U blizini Kruča se nalazi mnoštvo prirodnih atrakcija

Kruče se nalaze na savršenom mestu i ukoliko želite da obiđete sve one prirodne atrakcije Crne Gore koje nekako padaju u drugi plan kada krenete u Kotor, Budvu ili Herceg Novi – srednjevekovni gradovi Bar i Ulcinj, Skadarsko i Sasko jezero, uvala Valdanos ali Virpazar ili Stara Maslina na Mirovici stara preko 2000 godina.

Kruče su prilika da upoznate Crnu Goru koja je istorijski potpadala pod druge i drugačije kulturne uticaje, jer se na ovom mestu mešaju Hrišćanstvo i Islam, zapadne tradicije Kotora, Dubrovnika i ne tako dalekog Trsta ili Venecije sa orijentalnim, istočnjačkim uticajima, ornamentikom i običajima.

Kruče je idalno za ljubitelje nešto mirnije odmora

Kruče su udaljene 10 kilometara od Ulcinja, 15 kilometara od Bara i 50 kilometara od Podgoričkog i 80 kilometara od Tivatskog aerodroma, pa se preporučuje da ovamo krenete sopstvenim prevozom. Čak i ako planirate da se konačno odmorite od vožnje i gužvi u saobraćaju (koje umeju da budu bukvalno zloglasne na vrhuncu sezone u Crnoj Gori), Kruče su sasvim dobro povezane lokalnim saobraćajem, sa autobusima kojima možete otići i do najbližih plaža, ali i do Kotora i Budve. A kada se već zateknete ovde, razmotrite obilazak ove obale sa mora i istražite sve plažice i uvale do kojih ne možete sa kopna, a kojih, zbog veoma burnih zimskih vetrova naredne godine možda neće ni biti.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Kruče
Rent-A-Car - KručeIzleti/Ekskurzije - Kruče

Drugi gradovi Oblast Ulcinj