Destinacije :: Boka Kotorska ::

Krimovica apartmani hoteli vile Crna Gora 2019

Prelep pogled na otvoreni Jadran iz Krimovice, naseobine u blizini bokokotorskog zaliva malo kog posetioca će ostaviti ravnodušnim. Krimovica pripada polju Donji Grbalj, a nalazi se između Budve i poluostrva Luštica. Osim mediteranskog zelenila, na ovom području ređaju se mnogi maslinjaci, vinogradi i voćnjaci, čiji se plodovi često traže na pijacama u Tivtu, Budvi, ali i u drugim mestima.

Krimovica je savršen izbor za turiste koje ne drži mesto, koji su aktivni i koji vole da obilaze razna mesta, uživaju na različitim, bližim i daljim plažama i ne ograničavaju se samo na ponudu letovališta gde su smešteni. Po mnogima najatraktivniji grad crnogorskog primorja, Budva, od Krimovice je udaljena samo 7km, dok do Tivta ima oko 15km, do Kotora treba putovati 20km, a do Herceg Novog 36km.

Istovremeno, gosti koji odsednu u ovom mestašcu, moći će da uživaju u njegovom spokoju, miru i tišini, jutrima bez buke i laganim večerima bez i uzavrele atmosfere pred ludi noćni provod, kome se, ipak, zahvaljujući ovom pogodnom položaju lako mogu priključiti. Takođe, Krimovica je okružena blagotvornim mediteranskim rastinjem, a kuće i vrtovi njenih domaćina ispunjeni cvećem i njihovim opojnim mirisom. U mestu postoji prodavnica gde se gosti mogu snabdeti svim neophodnim potrepštinama.

U Krimovici postoji čak nekoliko crkvi

U ovom selu postoji čak nekoliko crkvi, crkva Svetog Andrije, crkva Sv. Bartolomeja, crkva Sv. Stefana, zatim crkva svete Gospođe.

Crkva Svetog Nikole

Ipak, najzanimljivija je svakako crkva Svetog Nikole, na hridi pod Krimovicom „iznikla“. Radi se o tome da je ova crkva brižljivo građena u Budvi, po projektu Borislava Vukšića, Biljane Gligorić i Tatjane Rajić. Skromnih je dimenzija; široka je metar i po, dugačka je, sa apsidom dva i po, a visoka tri i po metra. Ima zvonik na preslicu po ugledu na sve vizantijske crkve i teška je sa postoljem 15 tona. Ono što je čini izuzetnom je činjenica da je, nakon pažljivog i brižljivog planiranja, tokom noći, usled vremenskih uslova, sa mora i uz pomoć dizalice postavljena na hrid pod Krimovicom, gde joj se danas mogu diviti kako meštani i posetioci Krimovice, tako i posetioci jedne od najpoznatijih plaža ovog dela crnogorskog primorja – plaže Trsteno.

Plaža Trsteno

Plaža Trsteno od mesta je udaljena 1km i od jakih vetrova i silovitih talasa štiti je njen prirodni položaj, tj. brdo u čijem se podnožju nalazi. Dugačka je oko 200 metara i prekrivena finim, sitnim peskom. Plaža je uređena, na njoj se mogu iznajmiti ležaljke i suncobrani, a u kafićima, sa bogatom ponudom osvežavajućih pića, sladoleda, kafa i koktela, među kojima možete birati one na kopnu i one koji zalaze u more, moći ćete da se opustite, uživate u veseloj morskoj atmosferi i dobroj muzici.

Plaža Jaz

Prostana i omiljena plaža Jaz, 2km je udaljena od Krimovice, a prostire se dužinom od preko jednog kilometra. Uređena je i organizovana, sa raznovrsnom ponudom, kako hrane, pića i đakonija, tako i sportsko rekreativnih sadržaja.

Plaža Ploče

Ova zanimljiva plaža, naročito je pogodna za decu usled sigurnosti i bezbednosti koju omogućavaju, između ostalog, njima prilagođeni bazeni. Bazeni postoje i za odrasle, dok je prilaz u more omogućen putem betoniranog dela plaže. Takođe, postoji i jedan mali peščan deo. Ova plaža je takođe bogata raznoraznim sadržajima. Kako ljubiteljima dobrih kapljica i zalogaja, tako i onima željnih avantura, sportskih aktivnosti i rekreacije.

Preporučujemo da posetite i sledeće plaže

Oni koji preferiraju osamu i nešto opuštenije uživanje u kupanju i sunčanju, mogu posetiti plažu Zagorski pijesak ili Žukovica.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Krimovica
Rent-A-Car - KrimovicaIzleti/Ekskurzije - Krimovica

Drugi gradovi Boka Kotorska