Destinacije :: Boka Kotorska ::

Đuraševići apartmani hoteli vile Crna Gora 2019

Na južnom delu Jadranske obale, duboko usečeno u kopno bokokotorskog zaliva i okruženo vencima planina nalazi se malo letovalište Đuraševići, idealno za miran i spokojan porodični odmor i uživanje u veličanstvenim pejzažima.

Đuraševići su malo ribarsko mesto obučeno u raskošno mediteransko zelenilo, sa čije obale se pruža fascinantan pogled na morsko plavetnilo, okolne planine i Ostrvo cveća. Ovo naselje je jedno od više povezanih naselja, koja zajedno čine veće mesto Krtola. Najveće među njima je Radovići. Nalazi se na najužem i najnižem području poluostrva Luštica, između otvorenog mora i zaliva uvala Krtole.

SolilaSpecijalan rezervat prirode

Na obali ima puno restorana, konoba i kafića gde gosti mogu isprobavati različite morske specijalitete i tradicionalnu ponudu ovih krajeva. U mestu takođe postoje i prehrambene prodavnice. U blizini Đuraševića se nalazi i Solila, specijalan rezervat prirode, nastala na području nekadašnje solane na kojoj se nastanio i razvio raznovrstan biljni i životinjski svet kome pogoduju slane močvare. Osim 120 vrsta ptica, u ovom jedinstvenom ekosistemu borave brojne vrste riba, rakova i školjki.

Plaža Pržno

Nedaleko od Đuraševića se, na samo 5km, prema južnoj strani, ka otvorenom moru prostire veliki zaliv Trašte, gde je, na plaži Pržno, smešten poznat i rado posećivan hotelski kompleks i plaža Plavi Horizonti.

Crkva svetog Arhangela Mihaila

Na brdu Bjelićima, iznad Soliolskog polja, nalazi se Crkva svetog Arhangela Mihaila, najveća znamenitost ovog malog mesta. Podignuta je u XVII veku i orijentisana je u pravcu istok – zapad.

Plaža Solila

U Đuraševićima ima puno malih, intimnih i privatnih plaža, a jedna od poznatijih i većih u blizini je plaža Solila. Ovo je uređena peščana plaža, na kojoj se može uživati na ležaljkama i suncobranima, i gde je voda izuzetno čista i prozirna. U blizini se nalazi i marina, tako da gosti koji imaju brodiće ili jahte, na njoj mogu predahnuti ili se osvežiti i okrepiti se. Pored plaže postoji i veliki javni parking.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Đuraševići
Rent-A-Car - ĐuraševićiIzleti/Ekskurzije - Đuraševići
Drugi gradovi Boka Kotorska