Destinacije :: Boka Kotorska ::

Donja Lastva apartmani hoteli vile Crna Gora 2019

Donja Lastva je ljupko mestašce koje pripada tivatskoj rivijeri i predstavlja idealnu destinaciju za turiste koji žele da svoj odmor provedu u miru, tišini i pravom mediteranskom ambijentu, istovremeno u blizini velike i modrne turističke destinacije – grada Tivta. Donja Lastva se nalazi u podnožju brda Vrmac, sa arhitekturom u pretežno venecijanskom stilu. U naselju se nalazi i crkva Svetog Roka, izgrađena u kamenu, iz 1903. godine.

Ovo je naselje u koje su se, naročito od pedesetih godina prošlog veka, naseljavali meštani iz Gornje Lastve, koje se, kao što i sam naziv sugeriše, ne nalazi na obali mora. Danas je Donja Lastva jedno od turistički veoma atraktivnih prigradskih naselja grada Tivta. Šetalište pored mora odiše omamljujućim šarmom i prepuno je kafića i restorančića od kojih turisti posebno hvale kafe “Galeriju“ i “Big ben“. Šetalište prolazi pored luke Porto Montenegro, i njime se može stići čak do Tivta. U gradu, pored mnogobrojnih vila, apartmana i hotela ima i terena za košarku, mini golf i tenis.

Porto Montenegro

Porto Montenegro je lukzuzna marina za jahte smeštena u Tivtu i predstavlja jednu od najeksluzivnijih marina na celoj Jadranskoj obali. U kompleksu Porto Montenegro se nalazi marina (za jahte od 12 do 150 metara dužine, 184 veza), rezidencije i poslovni prostori. Na samoj obali mora i sa arhitekturom koja odražava arhitekturu Kotora i Perasta, još iz doba Venecijanske republike, Porto Montenegro predstavlja zanimljivu kombinaciju tradicionalnog, arhaičnog i ultramodernog.

Plaža Waikiki

Plaža Waikiki je dugačka 135 metara, smeštena je na obodu Donje Lastve, u blizini Tivta. Na njoj se nalaze uređeno kupalište sa tuševima, WC-om, spasilačkom službom i plažnim mobilijarom. Tu je i restoran gde gosti mogu uživati u omiljenim napicima i ukusnoj hrani, i to u prirodnom hladu koje ovde okolno drveće pravi.

Plaža Verige

Plaža Verige nalazi se u blizini Donje Lastve, duž obale puta Lepetani – Kotor. Dugačka je 250 metara i karakteriše je krupniji pesak i kamena obala, a more je verovatno najčistije u Bokokotorskom zalivu zbog morskih struja, ali i izvora zbog kojih je temperatura mora niža nego na drugim lokacijama. U blizini se nalazi i auto-kamp.

Plaža Seljanovo

Plaža Seljanovo, poznatija kao Ponta Seljanova, ovo je peščana plaža dužine oko 250 m. Plaža je zapravo rt koji se završava svetionikom. Na samoj plaži nalaze se restoran sa terasom i otvoreni šank.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Donja Lastva
Rent-A-Car - Donja LastvaIzleti/Ekskurzije - Donja Lastva

Drugi gradovi Boka Kotorska