Destinacije :: Oblast Bar ::

Dobre Vode apartmani hoteli vile Crna Gora 2019

Dobre Vode predstavljaju jedno od najlepših mesta, a takođe i najveće turističko mesto u ovom delu crnogorskog primorja. Ovo letovalište je idealno za odmor, kako porodica, tako i ljubitelja kvalitetnog noćnog života. U naselju se nalazi nekoliko lokala i diskoteka za izuzetan noćni provod.

Dobre Vode se nalazi između Bara i Ulcinja, uglavnom naseljeno vikendašima i funkcionalno samo u toku sezone (ukoliko dođete početkom maja ili krajem septembra – velika je šansa da ćete potpuno uživati u miru i  tišini). Pripadaju barskoj opštini i od njega su udaljene oko 8 km.

Lokalno stanovništvo Dobre Vode još nazivaju i „vazdušna banja“, jer se upravo na ovom mestu ukrštaju različiti vetrovi sa planina i mora, koji su posebno pogodni za osobe koje imaju problema sa astmom, bronhitisom, i drugim respiratornim oboljenjima.

Gradska plaža nosi naziv Veliki Pijesak koja zbog čistoće vode spada u plaže  I kategorije (duzina 480m, prosečna sirina 29 m). Pružiće vam pogled na nezaboravan zalazak sunca, po čemu je ona posebno poznata.

Plaža Veliki Pijesak

Plaža je uglavnom kamenita, a na pojedinim mestima i peskovita, zbog otvorenog mora talasi znaju biti česti ali je baš zato i poznata po bistroj i čistoj morskoj vodi kao i po bujnoj suptropskoj vegetaciji. Plaža može da primi oko 2700 kupača, a na plaži ima pored slobodnog dela i deo sa ležaljkama i suncobranima za iznamljivanje, tu su i plažni barovi, restorani i prodavnice tako da ćete pronaći sve sitnice koje su Vam potrebne. Preko dana plažu posećuju turistički brodići kojima možete obići i udaljenije plaže na crnogorskom primorju i razlgledati prelepu jadransku obalu.

Restorani na plaži nude različite tipove kuhinje, ali uglavnom prilagođene za turiste koji bi nešto brzo da pojedu. Ima naravno i onih koji nude i različite specijalitete od ribe koja je uglavnom zaista izvađena iz mora (lignje su sigurno iz Vijetnama pa ih preskočite). Ono što bi obavezno morali da probate jeste sladoled u najpopularnijoj poslastičarnici na Velikom Pijesku – Plavi Jadran, gde će Vas dočekati Šabo sa sinom i verovatno nasmejati. Sladoled i burek tu uvek idu u kompletu, mesto ima veliki promet i hrana je sveža.

Ono što je interesantno je da u blizini ne postoji apoteka, tako da je preporuka da ili sve što vam može biti potrebno ponesete ili da kupite u Baru.

Znamenitosti u blizini

U blizini Dobrih Voda se nalaze mnogobrojne znamenitosti koje nikako ne bi trebali propustiti. Tu su Stari Bar (tvrđava iz X veka), drvo masline (staro preko 2000 godina), dvorac kralja Nikole… Ko poželi da ode malo dalje, na svega 15 km nalazi se Ada Bojana (peskovita plaža duga 12 km), koja pruza mnogobrojne mogućnosti za rekreaciju.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Dobre Vode
Rent-A-Car - Dobre VodeIzleti/Ekskurzije - Dobre Vode

Drugi gradovi Oblast Bar