Destinacije :: Boka Kotorska ::

Bigova apartmani hoteli vile Crna Gora 2019

Bigova ili Bigovo je malo, nekada isključivo ribarsko, a danas pretežno turističko mesto, za koje se može reći da je zadržalo stari sjaj nekih prošlih vremena. Nalazi se na jugozapadu Crne Gore, u regiji Grbalj, na 20min vožnje do Budve i 15min do Tivta, na samom početku bokokotorskog zaliva, u uvali po imenu Trašte. Stari grad Kotor se takođe nalazi na udaljenosti od samo dvadesetak minuta vožnje.

U Bigovu se nalazi 20-ak starih, kamenih kuća koje pripadaju starosedeocima, i brojni novi objekti prilagođeni potrebama modernog turizma.

Lekovito blato i termo-terapija

Posebnu pogodnost ovog mesta, predstavlja lekovito blato koje se nalazi na samom kraju zaliva Trašte, i pominje se još u Rimsko doba. Ovo lekovito blato, u kombinaciji sa sunčevim zracima i toplim morem, omogućava termo-terapiju koja pomaže kod različitih oboljenja, te donosi izvrsne rezultate u lečenju različitih bolesti poput reume, artritisa, kožnih oboljenja i drugih.

Zaliv Tratište

Zaliv Tratište je, zbog svojih karakteristika i zaklonjenosti, naročito popularno mesto za ronjenje.

Prelepa priroda Biogova

Šetnja kako samim okruženjem Biogova, tako i okolnim brdima, prepunim zelenila ljubiteljima prirode i zdravog, čistog vazduha, predstavljaće pravo uživanje, a posebna poslastica biće nezaboravni pogled na Bigovo i plavetnilo Jadrana sa jednog od uzvišenja.

Antički grad Grispolis

Na mestu današnjeg Bigova nekada je postojao antički grad Grispolis koji je potonuo 1664. godine u zemljotresu koji je pogodio celo primorje Crne Gore.

Riblji specijaliteti

Budući da je Bigova ribarsko mesto, riblji i morski specijaliteti koji se ovde mogu probati u nekom od mnogobrojnih restorančića i kafanica su izvrsni, a pored njih u gastro ponudi nalaze se i sladoledi i drugi dezerti, hladna pića i drugi mediteranski specijaliteti.

Plaže u blizini Bigova

Bigova je savršeno početno mesto za obilazak, kako znamenitosti i muzeja starog Kotora, tako i burnog noćnog života u Budvi. No, takođe predstavlja zgodno polazište za obilazak i posetu mnogih zanimljivih i prelepih plaža crnogorskog primorja.

Glavna plaža u Bigovu

Glavna plaža u Bigovu je šljunkovita, pogodna za decu, budući da je voda ovde izuzetno mirna i čista, a na samoj plaži je moguće iznajmiti ležaljke. U samom mestu i okolini ima puno kamenitih plaža, od kojih su neke betonirane, a neke ne. Takođe jedan broj su osamljene i intimne i idealne za one koji su u potrazi za savršenim mirom i opuštanjem.

Plaža Oblatno

Oblatno je plaža u blizini mesta Radović, na tivatskoj rivijeri, smeštena u maloj uvali. Šljunkovita je i dugačka nekih 150 metara. Iza plaže gusta šuma obezbeđuje prizor netaknute prirode i hladovinu tokom vrelih letnjih dana. Kupalište je uređeno, sa tuševima, WC-om, spasilačkom službom i plažnim mobilijarom. U blizini plaže se nalaze ugostiteljski objekti, kao i parking prostor.

Plaža Plavi Horizonti

Plavi Horizonti je najveća i najznačajnija plaža u opštini Tivat, i nalazi se u blizini Radovića, odnosno nešto severnije od Biogova. Karakteriše je pesak koji je izuzetno sitan te pogoduje lečenju reumatskih oboljenja. Uređena je, sa mnoštvom ugostiteljskih objekata i sadržaja.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Bigova
Rent-A-Car - BigovaIzleti/Ekskurzije - Bigova

Drugi gradovi Boka Kotorska