Destinacije :: Oblast Budva ::

Bečići apartmani hoteli vile Crna Gora 2019

Centralni deo crnogorskog primorja zauzima budvanska rivijera koja se prostire na dužini od oko 25km. Jedno od lepših naselja ove rivijere jesu Bečići, smešteni na samo 2km severoistočno od grada Budve. Nekada je letovalište Bečići bilo fizički odvojeno od Budve uskim poluostrvom Zavala. Međutim, danas, rekonstrukcijom, ovo poluostrvo je pretvoreno u arhitenktonski simbol grada, pa je tako i šetalište u Budvi spojeno sa Bečićima kratkim tunelom kroz usko poluostrvo.

Plaža Bečići

Bečići imaju najlepšu i najveću plažu na Jadranu, a tome u prilog ide i činjenica da je ova plaža 1935. godine dobila Gran pri nagradu u Parizu za najlepšu plažu u Evropi. Pored toga ovde se oseća predivan kontrast između planina sa jedne i plavetnila mora sa druge strane, a uz to je i idealan izbor za sve one koji imaju malu decu.

Plaža se prostire od rta Zavala do Djevištenja, prekrivena je sitnim kamenjem i dužine je oko 2km. U neposrednoj blizini plaže možete uživati u bogatoj ponudi zanimljivih sadržaja. Tu je veliki izbor restorana ukoliko ste ljubitelj svetske ili nacionalne kuhinje ili jednostavno možete uživati u nekom od mnogobrojnih kafića ukoliko želite popiti omiljeni napitak ili pojesti neki slatkiš. Ako ste pak avanturističkog duha na raspolaganju su vam sportski tereni, bazeni, vodeni tobogan, skijanje na vodi, vodeni ski lift, itd. Za koju god opciju da se odlučite nećete pogrešiti, jer ćete ujedno uživati u spoju Sunca, mora, kopna, klime i zelenog mediteranskog rastinja.

Zbog svoje dužine i širine Bečićka plaža nudi jedno veliko prostranstvo za uživanje. Idealna je i za porodično letovanje zbog obale koja se blago spušta u more, što naročito pogoduje deci koja se ovde potpuno bezbedno i do mile volje mogu igrati u pesku ili plićaku.

Na kraju uvale nalazi se staro naselje Rafailovići, inače poznato ribarsko mesto, sa peščanom plažom. Iza prvog rta nalazi se i plaža Kamenovo, do koje se stiže novim tunelom koji vodi iz Rafailovića. Kamenovo predstavlja idealno mesto čak i za noćna kupanja, s’ obzirom da postoji nekoliko barova na plaži koji većinom rade i noću. Sama plaža je inače peskovita u srednjem delu, dok se na bokovima nalaze stenoviti delovi. Nakon plaže Kamenovo nalaze se plaže Miločer i Sveti Stefan (2km).

Jedan dan obavezno iskoristite i da posetite plaže na ostrvu Sveti Nikola do kojih je moguće doći jedino organizovanim brodićima. U okolini treba svakako spomenuti i plaže Trsteno i Ploče do kojih se najlakše stiže minibusom, i gde ćete sugurno naići na odličnu uslugu. Plaža Mogren je najpoznatija po dnevnom provodu, ona se nalazi u Budvi i do nje možete pešice ili minibusom.

Zahvaljujući velikim ulaganjima u proteklim godinama Bečići su danas atraktivno turističko mesto, koje sa odgovarajućom ponudom smeštajno-ugostiteljskih usluga, mediteranskom vegetacijom i uređenim parkovima, pruža idealno mesto za odmor.

Klima

Bečići se nalaze među najtoplijim mediteranskim gradovima. Leta su topla, a zime blage. Prosečna temperatura leti iznosi oko 23 stepena. Što se tiče temperature mora, ona leti dostiže i do 29 stepeni, dok na jesen iznosi oko 18 stepeni.

Noćni život

Noćni život u Bečićima nije toliko popularan. Naime, Bečići su mirno i atraktivno mesto, gde se zaista možete odmoriti, a opet jako blizu Budve, gde možete taksijem ili pešice otići u nezaboravan noćni provod. Ukoliko volite nešto mirnije varijante, onda svakako treba da posetite Stari Grad u Budvi. Pored šetališta se nalaze i velike otvorene terase karakteristične za letnji noćni život u Budvi. Ako, ipak želite da posetite neku diskoteku, ne propustite Trokadero i Spartu. Najbolji izbor za romantične osobe svakako su Rafailovići i Pržno.

Kulturne i istorijske znamenitosti

Za sve one koji vole kulturne i istorijske znamenitosti Bečići predstavljaju idealno lokacijsko mesto za obilazak istih. Treba napomenuti da se oblast Paštrovića kojoj pripadaju Bečići pominje u spisima od sredine VII veka, a Budva kao naseljeno mesto još od VI veka. Shodno tome, okolina je prepuna istorijskih spomenika koje vredi obići. Neki od lokaliteta su Budvanski muzej, ostaci austro-ugarskog utvrđenja na Brajićima iznad Budve, zatim crkve u Paštrovićima koje su uglavnom građene tokom XIV veka i mnogi drugi.

Ono što je svakako trebate obići u Bečićima jeste crkva Svetog Tome koja se nalazi na izolovanom brežuljku, u centralnom delu naselja, u gustoj borovoj šumi. Uživajte u prelepom vidikovcu koje se odatle pruža.

Manifestacije i festivali

Tokom jula i avgusta, održavaju se razne manifestacije širom Crne Gore. Što se tiče kulturnih festivala najpoznatiji su „Pjesma mediterana“ i „Grad teatar“. Pored njih postoje i mnogi manji festivali koji vam mogu biti interesantni. Na samo 25km od Bečića nalazi se i grad Kotor, gde se organizuje čuveni maskenbal i fešta koja je poznata pod nazivom „Bokeljška noć”. Za vreme ovih manifestacija Kotor poseti preko 100 hiljada turista, tako da ukoliko se zateknete u Bečićima ne propustite ih.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Bečići
Rent-A-Car - BečićiIzleti/Ekskurzije - Bečići
Drugi gradovi Oblast Budva